Clasa pregătitoare de la Școala Buntești a marcat Săptămâna Educației Globale

MOTTO:

„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi.

Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari

şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor.

Atunci să-i învăţăm să se adapteze.”

Maria Montessori

Ca și în anii precedenți, sub motto-ul Este lumea noastră, să acționăm împreună!, Săptămâna Educației Globale 2022 / Global Education Week 2022 a promovat activitățile în cadrul temei generale a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), cu un accent special pe domeniile privind pacea și parteneriatul.

Săptămâna Educaţiei Globale încurajează copiii, tinerii şi profesorii să iniţieze activităţi educaţionale în domeniul cetăţeniei globale prin dezbaterea unor teme ca: diversitatea şi inegalitatea, atât la nivel local cât şi global, având la bază principalele teme ale cetăţeniei globale: sensibilizarea întregii lumi asupra rolului de cetăţeni ai globului, respectarea diversităţii şi a comunicării interculturale, dorinţa de a face ca lumea să devină un loc mai echitabil şi durabil, responsabilitatea asupra propriilor acţiuni, responsabilitatea pentru mediul înconjurător. Ediţia de anul acesta a Săptămânii Educaţiei Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, s-a desfăşurat în perioada 14 – 20 noiembrie 2022, cu tema It`s our world. Let`s take action!, iar tema noastră din acest an a fost Împreună pentru pace.

În perioada 14-17 noiembrie, 2022, albinuțele clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești au marcat Săptămâna Educației Globale  prin activități interactive și interesante.

Pentru că ne dorim să fim împreună pentru pace și să fie pace în lume, am discutat despre însemnătatea cuvântului pace folosind aplicația WordArt, am realizat desene și porumbei ai păcii, am pictat, am purtat insigne.

În urma activităților desfășurate, ne-am dat seama cât de importantă este pacea în lume, iar elevii au folosit dopuri din plastic pentru a transmite acest lucru. Porumbeii păcii realizați de către albinuțe s-au așezat pe inima clasei pregătitoare, pentru că „la noi în stup” manifestăm întotdeauna o atitudine pro-activă față de acțiunile generatoare de pace.

prof. învățământul primar TITIANA VESA,

Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești

Sursă imagini: fototeca personală Titiana Vesa

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s