Job shadowing cu oaspeți spanioli

Miercuri, 23 noiembrie 2022, Casa Corpului Didactic a găzduit vizita unui grup de profesori din Insulele Canare, Spania, alcătuit din dna Olimpia Falcon Jimenez, consilier pentru limbi străine al Centrului Didactic TELDE, CEP Canarias, instituție omoloagă Casei Corpului Didactic din România, și trei învățătoare din școli diferite, aflate tot în zona Insulelor Canare.

Doamnele au vizitat Oradea pentru prima dată și au rămas plăcut impresionate de felul în care se desfășoară orele la care au participat în asistență.

Mulțumim Liceului Tehnologic Felix, Sânmartin, partener în proiectul Erasmus+, Science 4 EVERY1 across Europe, dnei Anca Potre, care i-a condus pe oaspeții spanioli în vizită la mai multe școli din Oradea și Sânmartin, ajungând și la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, unde au discutat despre subiecte referitoare la felul în care este structurat sistemul de învățământ în Spania, felul în care profesorii participă la formare și instituția responsabilă de perfecționarea lor continuă, integrarea elevilor români în școlile din Spania.

„Centrele de formare a cadrelor didactice (CEP) sunt spații în care sunt stimulate formarea cadrelor didactice, inovarea și reînnoirea pedagogică, centrele de învățământ sunt consiliate și sprijinite în nevoile lor didactice. În acest fel, răspundem formării permanente a cadrelor didactice preuniversitare și în același timp funcționează ca centru de resurse și loc de întâlnire pentru aceștia.”, explică dna Jimenez.

Vizita lor s-a încheiat cu degustarea de produse tradiționale românești și promisiuni pentru o colaborare pe termen lung între cele două instituții.

prof. ANITA CAPOTA,

metodist CCD Bihor

Sursă imagini: arhiva personală Anita Capota

Prof. Anita Capota
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s