Mândru de țara mea!

„Veniti cu totii la Marea Adunare Nationala care se va tine la 1 decembrie în Bălgradul lui Mihai Viteazul Veniți cu miile și cu zecile de mii! Lăsați pe o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc”

VASILE GOLDIȘ

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor.

Școala Gimnazială Nr. 1 Săliște de Vașcău a fost ieri gazda proiectului educativ Mândru de țara mea, inițiat de subsemnata, prof. Daciana Nica, proiect ce își propune să puncteze câteva dintre cele mai frumoase tradiții și obiceiuri specifice diferitelor zone.

A fost un prilej deosebit să scoatem la lumina straiele de sărbătoare și să le facem cunoscută adevărata lor valoare, învățând astfel cât de important este să ne ducem mai departe tradițiile și obiceiurile.

Alături de școala nostră, reprezentată prin subsemnata, prof. Daciana Nica, și coordonator prof.Andrei Blaj, am avut ca invitati elevii Școli Gimnaziale,,Nicolae Bogdan,,Vașcău -reprezentată prin dna prof. Mirela Meza și coordonator Anca Tanko, și elevii Școlii Gimnaziale Georgiu Popa – Câmpani, reprezentată prin prof. Cristina Tempeleu și coordonatori, Denisa Lucuța și Anca Boldor.

Alături de noi au fost și cadrele didactice Cosmin Macavei, Daniel Bonchiș, Liviu Țiț, Simona Teuca, Lavinia Stretea, Luminița Male, Daniela Stan, Lorena Mladin, Anamaria Gudiu, Cristina Todor, Corina Petruse, Andreea Ciotea, Maria Lupaș, Delia Glogor, care au participat alături de elevii lor la minunatul program artistic dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, prin cântece patriotice și recunoștință pentru strămoșii noștri.

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

prof. DACIANA NICA,

director Școala Gimnazială Nr. 1 Săliște de Vașcău

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Săliște de Vașcău

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s