La mulți ani, România!

Ultima lună a anului, decembrie, marchează evenimente importante pentru poporul nostru:  unirea tuturor românilor într-un singur stat, la data de 1 decembrie, dar şi Crăciunul- cea mai frumoasă şi aşteptată sărbătoare din an, momente în care îmbrăcăm cu mândrie costumul popular și intonăm cele mai frumoase cântece.

Data de 1 Decembrie are o semnificație istorică deosebită pentru toți românii. Unirea înfăptuită în anul 1918 este una dintre cele mai mari realizări istorice ale poporului nostru. Ziua Națională a României reprezintă momentul oportun pentru a le insufla copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru limba română, ţara noastră, strămoşii noştri, pentru obiceiuri, tradiții și istorie națională.

Coordonați de cadrelor didactice și de doamna director Mihaela Țigan, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Călugări au sărbătorit acest moment istoric atât de important. Activitatea a debutat cu prezentarea unui material powerpoint, realizată de către doamna profesor Sala Nicoleta, despre semnificația zilei de 1 Decembrie. Elevii noștri au realizat și câteva desene pentru a marca acest eveniment și au susținut un recital de poezii patriotice.

Ne bucură implicarea și seriozitatea elevilor noştri, care au răspun afirmativ provocărilor lansate de cadrele didactice, marcând acest moment aşa cum se cuvine.

La mulți ani, dragi români!

La mulți ani, România!

prof. ALEXANDRA TERME,

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Călugări

Sursă imagini: fototeca personală Alexandra Terme

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s