Liceul Iuliu Maniu dă Profesorul Anului!

Fundația Comunitară Oradea a organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și proiectele care au avut impact în comunitate în perioada 2020-2022. Unul premiile atribuite a fost destinat profesorului sau organizației educative cu rol eminent în societate. Câștigătoarea acestui premiu este prof. Cornelia Vesea, de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Oradea.

După trei ani de la ultima ediție, Gala Comunității Bihorene a adunat mai bine de 180 de participanți: companii, persoane publice, ONG-uri și persoane fizice.  Publicul bihorean a fost invitat să își exprime aprecierea față de oamenii și proiectele cu impact major în comunitatea bihoreană. Au fost făcute peste 800 de nominalizări care au fost jurizate de consiliul director al Fundației, iar în cadrul Galei au fost desemnați câștigătorii fiecărei categorii.

Promotor al excelenței școlare

Cornelia Vesea ESTE formatorul național care a implementat o alternativă educațională nouă în Oradea – Step by Step, în cadrul Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea. Alternativa funcționează de 25 de ani.

Promotor al culturii și artei

Alexandru Badea, tenor român cu o carieră apreciată la nivel  internațional, care a adus la Oradea festivalul European Music Open, prin care a prilejuit publicului orădean intalnirea cu artişti de talie internaţională şi personalităţi importante ale culturii contemporane.

Excelență în meserie

Alina Silaghi, director general la Agenției de Dezvoltare Locală Oradea. Premiul i-a fost acordat pentru munca depusă în promovarea municipiului Oradea ca destinație de investiții.

Voluntarul anului

Claudia Buran, profesor la Colegiul Național Samuil Vulcan, Beiuș. Premiul i-a fost acordat pentru acțiunile de voluntariat făcute prin intermediul Asociației Avram Iancu Beiuș, unde a desfășurat activități diverse în educație, sănătate, conservarea și promovarea tradițiilor.

Proiectul anului

Smart City al VPK Packaging Salonta. Proiectul a fost desemnat câștigător la această categorie pentru crearea unui board game educațional, prin intermediul căruia aflăm cum să avem un oraș curat și verde.

Echipa anului

Celestica România, companie. Echipa s-a implicat prin acțiuni de voluntariat, proiecte sociale, educaționale și de mediu. Compania dezvoltă soluții sustenabile, cu impact în comunitate.

ONG-ul anului

Asociația Cătunul Verde. ONG-ul a primit această distincție pentru contribuția adusă în comunitate. A organizat prima piață volantă pentru producătorii locali din Oradea, tabere pentru copiii defavorizați, activități educaționale pentru copii și tineri. A fost implicat activ în acordarea de sprijin în criza refugiaților ucraineni.

Liderul care schimbă lumea

Corina Ene, primarul comunei Căbești. Premiul i-a fost acordat pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce. A implementat proiecte de digitalizare și de modernizare a comunei în care este lider. A prilejuit organizarea primei ediţii a Taberei Naţionale de Sculptură Căbeşti, în urma căreia există o expoziție permanentă de sculptură în spațiul neconvențional al Văii Roșiei.

Sursă imagine: fototeca Fundației Comunitare Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s