Gramatica pe înțelesul celor mici, într-un auxiliar sub egida Didactica Militans

Doamna profesoară pentru învățământul primar Tatiana-Laura Vesa, împreună cu colega domniei-sale, Viorica Ciuciu, cadre didactice la școala Gimnazială nr 1 Buntești, au lansat un auxiliar de gramatică, destinat elevilor din clasa a IV-a. Acesta conține atât teorie, cât și exerciții, pentru ca elevii să poată exersa conceptele nou învățate.

Cartea are 90 de pagini, iar din cuprins aflăm că auxiliarul este împărțit în trei capitole: ,,Cuvântul – parte de vorbire”, ,,Părți de vorbire” și ,, Părți de propoziție”, acestea la rândul lor conținând alte subcapitole cu lecții.

De asemenea, ultimele pagini ale caietului cu exerciții sunt pentru a recapitula informații studiate anterior.

Auxiliarul conține imagini sugestive, colorate, care să atragă copiii din clasele primare, autoarea lui, Doamna Tatiana Vesa mărturisind următoarele: „Acest auxiliar a însemnat pentru mine o mare dorință, dar și o provocare, deoarece întotdeauna am căutat să promovez și să aplic la clasă idei inovatoare, care să se plieze pe specificul elevilor.”

În final, doamna profesoara adaugă: „De subliniat este faptul că acest auxiliar reprezintă un instrument extrem de eficient și util pentru elevi și poate fi utilizat atât la școală, în cadrul lecţiilor de Limba și literatura română, acasă, pentru activitatea independentă, cât și în vederea pregătirii elevilor de clasa a IV-a pentru participare la anumite concursuri școlare.”

ALEXIA CĂLĂRAȘU, IONELA STURZ

clasa a XI-a

CN Onisifor Ghibu Oradea

Sursă imagine: fototeca personală Alexia Călărașu

PENTRU A PARCURGE AUXILIARUL GRAMATICĂ – TEORIE ȘI APLICAȚII, DAȚI CLICK PE ACEST LINK SAU PE IMAGINEA CU COPERTA LUCRĂRII.

PUTEȚI CITI LUCRAREA ȘI PE MOBIL, PRIN INTERMEDIUL QR CODE-ULUI DE MAI JOS. PENTRU A O DESCHIDE, TREBUIE SĂ AVEȚI O APLICAȚIE DE TIP QR CODE READER, DISPONIBILĂ GRATUIT PE GOOGLE PLAY STORE SAU PE APPLE APP STORE.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s