Despre îndrăzneala de a numi gramatica gramatică

Lucrarea doamnei profesoare Titiana Laura Vesa impresionează, încă de la prima întâlnire vizuală, prin trei caracteristici: complexitatea materialelor prezentate, varietatea lor și, mai ales, modul atractiv în care sunt organizate.

Petele de culoare, introduse în jocurile logico-gramaticale, aduc un plus de optimism și o fac și mai accesibilă elevului de clasa a IV-a.

Mă bucur să regăsesc un auxiliar de gramatică aerisit dar, în același timp, foarte bogat în conținut (Felicitări autoarei pentru îndrăzneala de a-l numi chiar astfel, Gramatică, într-o epoca in care ne ascundem după termeni din ce în ce mai sofisticați!).

Găsesc foarte binevenită partea de teorie gramaticală care precedă fiecare capitol abordat, la care elevul (de ce nu, chiar și părintele) poate să se raporteze ori de câte ori are nevoie. În felul acesta, auxiliarul devine, în același timp un material de lucru, dar și un bun îndrumar teoretic.

În avalanșa de manuale alternative și auxiliare, mai mult sau mai puțin structurate, care ne sufocă la propriu în ultimele decenii, te bucuri mult să descoperi un astfel de material care îi organizează și îi structurează elevului gramatica limbii române, în așa fel încât să nu îi apară, precum personajelor lui Creangă, „cumplit meșteșug de tâmpenie”.

Am răsfoit-o cu mult interes și cu multă plăcere și aștept cu nerăbdare să o pot utiliza la clasă, în cadrul orelor de „gramatică”.

Multă stimă și considerație pentru toată munca depusă!

prof. înv. primar BRÎNDUȘA PINTEAN

CN Onisifor Ghibu

Sursă imagine generică: fototeca Brîndușa Pintean

PENTRU A PARCURGE AUXILIARUL GRAMATICĂ – TEORIE ȘI APLICAȚII, DAȚI CLICK PE ACEST LINK SAU PE IMAGINEA CU COPERTA LUCRĂRII.

PUTEȚI CITI LUCRAREA ȘI PE MOBIL, PRIN INTERMEDIUL QR CODE-ULUI DE MAI JOS. PENTRU A O DESCHIDE, TREBUIE SĂ AVEȚI O APLICAȚIE DE TIP QR CODE READER, DISPONIBILĂ GRATUIT PE GOOGLE PLAY STORE SAU PE APPLE APP STORE.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s