Dar muzical de Sărbători sub egida CCD

La sfârșitul anului trecut, chiar de Sărbători, un grup de profesori de la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea a reușit să adune câteva colinde interpretate de elevi într-un CD, care a apărut sub egida Casei Corpului Didactic a Județului Bihor. Prof. Rodica Marian, care a coordonat proiectul, ne-a prezentat pe scurt istoria sa.

Pentru a bucura sufletele copiilor, am hotărât să realizăm un CD cu colinde – Catedra de Religie, alături de un grup de dascăli doritori a se implica într-o acțiune nobilă. Astfel, am pornit la drum subsemnata, prof. Rodica Marian, și prof. Emanuiela Țăran, însoțite de dascăli inimoși și elevi de toate vârstele, preșcolari, preadolescenți și adolescenți.

Tuturora le place să colinde. Este obicei sfânt și străbun.

Pentru înfăptuirea acestei acțiuni, am apelat la dl Cadar Dan Vasiliu, înregistrări audio de la studioul Rafael Vide. Învățătoarea clasei a IV-a A, persoana care a înregistrat colindele, a prelucrat materialul și ne-a sprijinit pentru a-l pune la dispoziția iubitorilor de colinde.

Părinții, bunicii și copii la orice vârstă se bucură de realizările lor, cu atât mai mult de realizările copiilor lor sau nepoților.

Profesori din învățământul primar s-au prins în această horă Pintean Brândușa, învățătoarea clasei a IV-a A, Lucaci Mariana, învățătoare la clasa I-a H, Jula Mădălina, învățătoare la clasa I-a G, Ciorba Amalia, învățătoare la clasa pregătitoare J, Gavriș Dorina învățătoare la clasa I-a A, Marian Marcela învățătoare la clasa I-a C, Petronela Suciu , învățătoare la clasa I-a F, Ramona Vadai, învățătoare la clasa I-a I, Ilie Vesa, învățător la clasa a II-a A, Alina Popa , învățătoare la clasa a II-a C, Cornelia Bulc, învățătoare la clasa a II-a D, Rodica Mioara Farcaș, învățătoare la clasa a III-a A, Crina Pârcălab, învățătoare la clasa a III-a E.

Din ciclul gimnazial am avut prilejul să colaborăm cu elevii claselor a VI-a A, Cora Maia, Dat Ianis, elevi din clasa a VII-a A, Negoiță Ianis, Balogh Andreea. Din clasa a VIII-a A au participat elevele Cozman Daria Miahaela și Sandu Oana, iar din clasa a IX-a A a participat Mihelea Cătălina.

Elevele Szmolen Diana, Ungur Alisia și Bătrâna Mădălina din clasa a XI-a B ne-au însoțit pe tot parcursul realizării acestui proiect.

Recuzita pentru elevi, mai exact costumele populare, au fost din zestrea Colegiului Național Onisifor Ghibu, iar o parte au fost împrumutate de la dl profesor Pîrje Radu de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Oradea, o persoană iubitoare folclor, frumos și tradiții.

Mulțumim conducerii Colegiului Național Onisifor Ghibu pentru sprijinul moral și financiar, ca și Asociației Părinților Colegiului Național Onisifor Ghibu.

Raisa Sara Roman s-a alăturat acestei acțiuni cu vocea ei superbă, care reușește să transmit fiorul sfânt al acestei mărețe Sărbători – Nașterea Domnului. Dumnezeu se face om, pentru a recrea lumea. Cerul ne-a dăruit pe Fiul Tatălui ceresc, bucurând oamenii, de aici bogăția tematică a colindelor. Oamenii colindă cu îngerii. Pregatind ieslea sufletelor noastre spre a întâmpina Pruncul IIsus, Iubirea Întrupată între oameni. A ieșit simbolic un buchet de colinde, iar Editura Casei Corpului Didactic a Județului Bihor, Didactica Militans, ne-a încununat munca cu un ISBN.

prof. RODICA MARIAN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s