Dezvoltare sustenabilă în parametri universitari

O delegație a Universității din Oradea, condusă de prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, se află în aceste zile în Spania, Universitatea din Extremadura fiind gazda lansării oficiale a activităților consorțiului universitar european EUGREEN.

La eveniment participă rectorii celor nouă universități membre, din Irlanda, Portugalia, Spania, Franța, Germania, Italia, Polonia, Suedia și România, care au convenit ca data de 30 ianuarie 2023 să fie momentul care marchează, simbolic, debutul colaborării instituționale dintre instituțiile academice europene.

Rectorii universităților EUGREEN au invitat zece universități din Ucraina să se alăture consorțiului academic pe care îl reprezintă, rectorii ucraineni fiind prezenți și ei în orașul spaniol Cáceres.

„Este un moment foarte important în calendarul existenței consorțiului universitar EUGREEN. Am sărbătorit, împreună cu colegii mei, cu prorectorii și alți delegați, lansarea acestui ambițios proiect academic. Aș vrea să profit de acest prilej pentru a-i chema alături de noi pe toți cei interesați de dezvoltarea învățământului academic și a cercetării științifice de nivel european. Consider că EUGREEN este un proiect care, prin obiectivele sale, merită toată atenția și îi îndemn pe toți să ne rămână aproape”, a declarat rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

EUGREEN este un consorțiu format din nouă universități europene, printre care se numără și Universitatea din Oradea, ce își propun ca obiectiv principal dezvoltarea sustenabilă a universităților și a comunităților din care fac parte. Aceste universități își doresc să pregătească cetățeni apți ca, la rândul lor, să propună modele de cercetare și inovare capabile să contribuie „la dezvoltarea ecosistemelor noastre locale și/sau regionale, oferind astfel răspunsuri la provocările presante pentru societate în general”.

Nu în ultimul rând, EUGREEN își dorește să fie un spațiu educațional, deschis față de consolidarea și diseminarea valorilor europene, între care sustenabilitatea ocupă un loc aparte.

În aceste zile, gazda evenimentului, Universitatea din Extremadura a sărbătorit și 50 de ani de existență.

Aceste informații ne-au fost oferite de Biroul Comunicare al Universității din Oradea.

Sursă imagini: fototeca Biroului Comunicare

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s