Robotic mode: „Pedalând spre profit cu bicicletele electrice”

În acest articol vă prezentăm un exemplu de căutare pe platforma ChatGPT, un experiment pe care l-am făcut recent, pe fondul interesului tot mai mare pe care îl suscită această aplicație de inteligență artificială.

Veți descoperi că acest robot vă poate da idei pentru afaceri, lucrul acesta fiind foarte interesant, iar eu i-am cerut acest lucru.

Am scris următoarea solicitare:

Scrie un articol în câteva paragrafe despre avantajele și dezavantajele bicicletei electrice

„1. Avantaje: Unele dintre principalele avantaje ale bicicletelor electrice sunt:

• Ușurința de utilizare – acestea oferă suport motorizat, ceea ce face mersul pe bicicletă mai ușor și accesibil pentru oamenii cu dificultăți în pedalare sau pentru cei care doresc să parcurgă distanțe mai mari fără a se obosi prea tare.

• Economie de bani – în comparație cu alte mijloace de transport, bicicletele electrice sunt mai accesibile din punct de vedere al costurilor, atât în ceea ce privește achiziția inițială, cât și întreținerea.

• Contribuție la mediu – acestea nu emit gaze nocive și sunt alimentate prin energie electrică, ceea ce face ca utilizarea lor să fie una mai prietenoasă cu mediul în comparație cu automobilele sau alte mijloace de transport.

2. Dezavantaje: Cu toate acestea, există și unele dezavantaje asociate cu utilizarea bicicletelor electrice, cum ar fi:

• Autonomia limitată – acestea au o autonomie limitată și necesită încărcare frecventă, ceea ce poate fi un inconvenient pentru cei care doresc să parcurgă distanțe mai mari.

• Costuri inițiale ridicate – în comparație cu bicicletele convenționale, bicicletele electrice sunt mai scumpe și pot fi o investiție costisitoare pentru unii utilizatori.

• Greutate – acestea sunt, în general, mai grele decât bicicletele convenționale, ceea ce poate face mai dificilă transportarea și depozitarea lor.

3. Utilizare

Bicicletele electrice pot fi utilizate în diverse scopuri, cum ar fi:

• Transportul zilnic la locul de muncă sau la școală

• Călătorii recreative și turism

• Activități sportive, cum ar fi mountain biking sau concursuri de biciclete electrice

4. Populație-țintă Bicicletele electrice sunt potrivite pentru o gamă largă de utilizatori, incluzând persoanele care doresc să reducă emisiile de gaze nocive”

Doar în câteva secunde, ChatGPT a scris acest textul, ceea ce este Wow. Dacă stăteam să caut atâtea lucruri și să le pun pe o foaie, îmi lua mult mai mult timp. Din acest punct de vedere, ChatGPT ne face viața mai ușoară, dar noi nu trebuie să abuzăm de acest lucru și, dintr-un lucru aparent bun, să îl transformăm într-un lucru rău.

După care i-am cerut să treacă direct la subiectul cel mai important:

Dezvoltă o idee de afacere cu bicicleta electrică.

„O idee de afaceri cu biciclete electrice ar putea fi crearea unei companii de închiriere de biciclete electrice. Acest serviciu ar putea fi disponibil în orașe turistice sau în locurile cu oameni activi, cum ar fi parcurile sau zonele cu ciclism.

Compania ar putea să achiziționeze un număr mare de biciclete electrice de calitate și să le ofere clienților pentru închiriere pe termen scurt sau lung. În plus, ar putea oferi și accesorii suplimentare, cum ar fi cască, saci de transport sau seturi de lumini, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Compania ar putea colabora cu hoteluri și alte facilități turistice pentru a oferi serviciul de închiriere biciclete electrice către clienții lor. De asemenea, ar putea organiza și tururi ghidate cu biciclete electrice pentru a oferi clienților o experiență mai autentică a orașului.

Pentru a fi rentabilă, afacerile ar putea avea tarife accesibile pentru închirierea bicicletelor, fie prin tarife zilnice sau săptămânale, și ar putea dezvolta și pachete de marketing pentru a atrage clienți.

În concluzie, o afacere cu biciclete electrice ar putea fi o modalitate inovatoare de a oferi o alternativă mai durabilă și mai accesibilă de transport, atât turiștilor, cât și locuitorilor orașelor.”

  Aici pot să zic că e punctul culminant al acestui experiment deoarece i-am cerut lui Chat gpt să îmi dea o idee de afacere. Pe această platformă poți găsi chiar modalități de a face bani. Cu toții avem nevoie de bani și ne sunt folositori, dar trebuie să avem grijă ca dorința de a face bani să nu pună stăpânire pe noi.

După aceea i-am cerut un titlu:

Sugerează-mi un titlu la acest articol.

“Pornind în aventura cu o afacere de închiriere de biciclete electrice”

Fă titlul mai scurt.

“Afacere cu biciclete electrice”

Fă titlul mai umoristic.

“Pedalând spre profit cu bicicletele electrice”

În ceea ce privește titlul, putem observa cât de complexă este această platformă. Dintr-un titlu lung, l-a făcut mai scurt, iar mai apoi chiar și umoristic lucrul acesta fiind foarte interesant.

Apoi i-am cerut să îmi traducă textul.

Tradu-mi textul de mai sus în engleză:

“Cycling towards profit with electric bikes”

Tradu întreaga prezentare, cea cu avantaje și dezavantaje, în limba engleză.

„Advantages and disadvantages of electric bicycles

Electric bicycles, also known as e-bikes, have gained popularity in recent years as a more sustainable and efficient mode of transportation. Here are some of the advantages and disadvantages of electric bicycles:

Advantages:

1. Increased efficiency: E-bikes have a built-in electric motor that provides extra power to the rider, making it easier to tackle hills and headwinds.

2. Improved sustainability: E-bikes are a more environmentally friendly alternative to traditional gasoline-powered vehicles.

3. Cost-effective: E-bikes are less expensive to operate and maintain compared to traditional gasoline-powered vehicles.

4. Convenience: E-bikes can be charged at home or at work, eliminating the need for gas or oil changes.

Disadvantages:

1. Limited range: E-bikes have a limited range due to their battery life, which can be a drawback for some riders.

2. Initial cost: E-bikes are more expensive than traditional bicycles, and the cost can be a barrier for some consumers.

3. Weight: E-bikes are heavier than traditional bicycles, making them less maneuverable.

4. Charging time: E-bikes require time to recharge, which can be inconvenient for some riders.

In conclusion, electric bicycles have both advantages and disadvantages, but they offer a more sustainable and efficient mode of transportation. For individuals looking for a more sustainable option, the benefits may outweigh the drawbacks.”

ChatGPT mi-a tradus textul în engleză, acest lucru fiind foarte eficient, deoarece nu mai trebuie să copiezi tot conținutul și să îl atașezi într-o aplicație de tradus sau poate chiar să îl traduci singur – ChatGPT poate chiar și traduce.

ChatGPTmi-a oferit o idee de afacere realistă și care se poate pune în practică, ceea ce dă platformei o valoare mare. ChatGPT a ajuns foarte cunoscut și folosit de mulți oameni într-un timp foarte scurt. Este bine că această aplicație o putem utiliza într-un mod folositor.

CĂTĂLIN IANCU,

clasa a XI-a, CN Onisifor Ghibu

AI artwork

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s