„Pași spre succes”

Ne-am reunit elevi, absolvenți, profesori și mentori din unităților de învățământ partenere în cadrul proiectului educativ județean Parteneri educaționali – comunități accesibile, pentru a celebra  performanța!

Ce este succesul? – întrebarea la care a răspuns fiecare participant, prin prisma valorilor personale. Elevii și absolvenții au fost elogiați de profesorii lor! I-am ascultat cu bucurie, admirație, prețuire și speranță! Am întocmit împreună o listă a „pașilor spre succes”.

Elevii Liceului de Arte Oradea ne-au încântat cu muzica lor! Talente șlefuite prin multă muncă, mii de ore de studiu, susținere din partea familiei și profesorilor lor! Dar și premii pe măsura muncii lor!

 Absolvenții Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea sunt un exemplu de succes, în domeniul lor de activitate și  de studiu, pentru actuala generație de elevi! Ne-am bucurat de prezența fostei eleve Geta Szabo și a dnei prof. Mariana Bara. Pe Geta o asociem cu ONG-ul „Cătunul Verde”.  Într-un cadru superb al hotelului DoubleTree by Hilton Oradea m-am simțit din nou pe băncile școlii, am venit de la eveniment încărcată cu „merinde” pe care le iau cu mine în continuarea drumului meu spre succes (…). Sunt recunoscătoare pentru fiecare ocazie când pot împărtăși cu alții experiența mea și totodată am ocazia să descopăr poveștile celorlalți!”, ne declară Szabo Geta.

Am apreciat elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta pentru performanțele lor la competițiile școlare specifice domeniului lor de pregătire, conducerea școlii și profesorii pentru integrarea elevei din Ucraina și susținerea ei pentru obținerea performanței școlare, parcursul profesional al tânărului absolvent reîntors în școală în calitate de membru al consiliul de administrație.

Reprezentanții Liceului Sportiv „Bihorul” Oradea ne-au captivat cu poveștile lor de succes! Într-o competiție sportivă există un singur câștigător! Am admirat premiile, cupele, medaliile obținute de cei patru reprezentanți.

Sunt modele de succes pentru copii din comunitatea rromă, elevii și studenții rromi mentorați și susținuți pentru obținerea performanței școlare și profesionale de către Partida Rromilor „Pro Europa” – filiala Bihor și dl. Ionel Cordovan, Inspector școlar pentru minoritatea rromă.  Ionel Cordovan: „Astfel de acțiuni sunt foarte importante pentru tinerii rromi, pentru cadrele didactice rrome și nerrome. Cunoașterea trebuie să genereze acțiuni/ abilități, iar acțiunile noastre trebuie să manifeste atitudini constructive! Este important sa înțelegem ca a fi un om de succes nu are legătură neapărat cu ceea ce faci, ci cu ceea ce devii și cum te simți în legătura cu ceea ce realizezi.

Ne-a vorbit despre performanță în industria ospitalității dna Daniela Lazăr, General Manager DoubleTree by Hilton Oradea, recent hotelul a obținut încă o distincție „Cel mai bun bussines Hotel din Banat Crișana” și locul 8 pentru ”Cel mai bun hotel bussines din România”!

„Succesul nu este un accident. Este munca, perseverența, învățarea, sacrificiul și, mai ales, dragoste pentru ceea ce faci sau înveți să faci.” (Pele) !

prof. SIMONA-VIOLETA ARDELEAN,

coordonator proiect IȘJ Bihor,

inspector școlar pentru proiecte

Sursă imagini: fototeca personală Simona-Violeta Ardelean

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s