Robotic mode: Despre educația din România într-o sută de cuvinte

După cum majoritatea știți, Chat GPT este un robot care îți scrie pe loc orice referat sau eseu ai nevoie, iar rezultatul va fi unul original, pe care nu-l găsești altundeva pe Internet.

De exemplu, eu i-am cerut să-mi scrie un eseu despre educația din România, în 100 de cuvinte, iar robotul mi-a scris următoarele:

„Educația în România este o problemă complexă și controversată. Sistemul educațional are nevoie de reforme semnificative pentru a se adapta la cerințele societății moderne și pentru a oferi elevilor o pregătire adecvată pentru viață. În prezent, sistemul este caracterizat de subfinanțare, corupție, învechirea programelor de învățământ și degradarea condițiilor de învățare. Aceste probleme conduc la o calitate scăzută a educației și la o lipsă de interes din partea elevilor și a părinților. Este necesară o abordare sistemică și o implicare activă a tuturor părților interesate pentru a aduce schimbări semnificative în sistemul de educație din România.”

Consider că acest robot le este foarte util mai ales jurnaliștilor, iar în viitor, când acesta va evolua mai mult, este posibil să ajungă sa ia locul oamenilor la unele job-uri. Chat GPT este aplicația care va lăsa mulți oameni fără loc de muncă.

BOGDAN PETRICĂU,

clasa a IX-a, Filologie-Jurnalism, CN Onisifor Ghibu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s