Inspectoratul Școlar Județean dedică o pagină web Olimpiadei Naționale de Fizică

Oradea va fi gazda fazei naționale a Olimpiadei de Fizică. În perspectiva evenimentului, programat să se desfășoare în intervalul 6-10 aprilie 2023, organizatorii au realizat o pagină web dedicată special acestei reuniuni, care aduce la un loc cele mai strălucite minți pasionate de domeniul fizicii. Pagina este realizată și întreținută de dl prof. Cristian Dragomir, inspector școlar pentru fizică, și dna Harácsek Klementina, profesoară la  Liceul Teologic Romano Catolic Szent László, Oradea.

Pagina de titlu a acestui site a fost concepută pentru a-i familiariza pe participanți și invitați cu frumusețea municipiului Oradea, care a adunat în anii din urmă câteva superlative foarte râvnite pe harta națională și internațională: Capitală Art Nouveau a României, Cea mai bună destinație europeană turistică în 2022 (în Top 10), Cea mai bună destinație europeană Art Nouveau în Europa (loc I).

Pagina cu organizarea propriu-zisă a olimpiadei conține informații privind cele trei locații de desfășurare a probelor: Colegiul Economic Partenie Cosma, Școala Gimnazială Oltea Doamna și Colegiul Național Emanuil Gojdu.

O pagină specială este alocată sponsorilor evenimentului, dintre care menționăm câțiva: ADLO, BENE internațional, SIS Grup, Drum Construct, Selina Grup, Constructorul Sălard, De Longhi, Holcim. Lista completă a sponsorilor Olimpiadei Naționale de Fizică, ediția 2023, o găsiți AICI.

Ediția 2023 a Olimpiadei Naționale de Fizică este dedicată memoriei celui care a fost prof. dr. Adrian Dafinei (1948-2023), care a coordonat timp de 25 de ani Lotul Național Român de Fizică, participant la olimpiadele internaționale. Figură eminentă în domeniu, acesta a fost membru în comitetele mai multor concursuri prestigioase, naționale și internaționale: Olimpiada Internațională de Fizică, Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia, Olimpiada Europeană de Fizică.

Pentru a asigura pregătirea susținută a elevilor, prof. Dafinei a inițiat un concurs online desfășurat lunar, deschis tuturor pasionaților de fizică, intitulat eFIZICA. Arhiva tuturor subiectelor propuse pentru pregătire sub umbrela site-ului eFizica o găsiți AICI.

Sursă portret prof. dr. Adrian Dafinei: newsweek.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s