Arhitectura din Oradea pe podium

Nagy Bernadett Erika, studentă a Universității din Oradea, este proaspăta câștigătoare a etapei pe țară a unui concurs internațional de arhitectură organizat în acest an de Academia Regală de Arhitectură din Danemarca.

La etapa pe țară a fost nominalizat câte un student de la cinci facultăți de profil: Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, Facultatea de Arhitectura ”G.M. Cantacuzino” din Iași și Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea. Dintre toți cei cinci studenți nominalizați pe țară, studenta orădeană a întrunit sufragiile unui juriu național de specialitate.

Remarcându-se prin talent și muncă susținută de-a lungul a patru ani de studiu, Bernadett a fost desemnată de profesorii ei de la Departamentul de Arhitectură al Facultații de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea pentru a participa la acest concurs. In urma ședinței Colegiului Director al Ordinului Arhitecților din România, studenta facultății orădene a fost aleasă să reprezinte România la cursurile Student Academy din Copenhaga organizate în timpul Congresului Uniunii Internaționale a Arhitecților (U.I.A.) de către Academia Regală de Arhitectură din Danemarca.

„Arhitectura am conceput-o mereu ca ​pe ​o proiecție a naturii, pe care oamenii ​o ​visează și o realizează; arhitectura este o creație ca natura, unică și nerepetabilă.  Fiecare context al unui proiect îmi impune limite care, de fapt, îmi deschid imaginația. Îmi oferă posibilitatea de a înțelege mai bine mediul înconjurător: arhitectura locală, materiale locale, istorie; la urmă ia naștere un concept unic, ce doar el se potrivește în acel mediu. În fiecare proiect al meu, pun mereu elan si bucurie”, ne spune Nagy Bernadett Erika, care e studentă în anul IV la Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea.

Prin nominalizarea studentei orădene, act oficial ce a fost deja trimis la UIA, școala de arhitectură din Oradea primește o prestigioasă recunoaștere a statutului ei valoric. Vom reveni cu noi date pe măsură ce se vor derula etapele acestui eveniment academic internațional.

Sursă imagini: fototeca personală Nagy Bernadett Erika

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s