BEBBO: Aplicație pentru educația tinerilor părinți lansată de UNICEF

Aplicaţia mobilă Bebbo de educaţie parentală, în limba română, pentru îngrijirea copiilor cu vârste între 0 şi 6 ani, care oferă părinţilor sfaturi sigure şi utile referitoare la sănătatea şi bunăstarea copiilor lor, a fost lansată de Senat, UNICEF şi Centrul Step by Step.

Bebbo le oferă părinţilor articole, clipuri video, idei de jocuri şi activităţi, reţete sfaturi de specialitate cu privire la o gamă largă de aspecte legate de sănătatea şi dezvoltarea copilului, de la nutriţie şi alăptare la învăţarea timpurie şi valoarea jocului, parentingul receptiv, protecţie şi siguranţă. Bebbo mai include îndrumări specifice pentru părinţi şi îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate.

Aplicaţia a fost tradusă şi adaptată în România de experţii Centrului Step by Step. Până în prezent, la nivel regional, aplicaţia este folosită de peste 100.000 de utilizatori.

„Aplicaţia este un instrument uşor de folosit, accesibil şi adaptat timpului în care trăim. Am instalat-o şi o folosesc zilnic de câteva săptămâni, timp în care am descoperit o mulţime de lucruri utile şi valoroase. Este un instrument de un real ajutor părinţilor în primii ani de dezvoltare a copiilor, un adevărat specialist online pe care te poţi baza şi un instrument care te ajută să monitorizezi creşterea copiilor, controalele medicale sau vaccinările. Senatul României sprijină această iniţiativă şi continuă să lucreze cu partenerii săi pentru toţi copiii din România”, a afirmat Alina Gorghiu, preşedinte al Senatului.

Aplicaţia a fost tradusă şi adaptată în România de experţii Centrului Step by Step. Bebbo a fost dezvoltată de către UNICEF cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi al Uniunii Europene şi este disponibilă în alte 14 ţări din Europa şi Asia Centrală.

Bebbo poate fi descărcat gratuit de pe Google Play sau App Store.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s