Ziua Internațională de Conștientizare a Problemelor Autismului

În 3 aprilie 2023, s-a desfășurat activitatea extracurriculară 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, coordonată de psih. drd. Alin Crețu, la care au participant profesorii și elevii CSEI Orizont, Structura CSEI Nr. 1, Tileagd.

Participanților li s-a explicat importanța evenimentului, căruia i s-a detaliat importanța, au fost menționate modalitățile de recunoaștere a autismului și s-a organizat un flashmob cu textul 2 aprilie – Ziua Autismului.

În cadrul secțiunii Povești despre autism, profesorii colaboratori le-au precizat elevilor modalitățile de comunicare cu persoanele afectate de autism și cum este să fii autist, după care elevii au realizat desene tematice.

Coordonatori în cadrul fiecărei clase au fost următorii: prof. Ana Alb, prof. Raluca Dubaci, prof. Otilia Urs, prof. Marinela Buzle, prof. Silvia Petroi, prof. Simona Herlaș, prof. Lucica Sârbu, prof. Lucia Romanschi, prof. Eugenia Deac, prof. Mihaela Paraschiv, prof. Corina Tupița, prof. Tamara Constantin, prof. Olimpiu Duma, prof. Teodora Mechereș-Mândru.

Participanții au fost entuziasmați, dorind reluarea evenimentului.

Data de 2 aprilie a fost consacrată ca Zi Internațională de Conștientizare a Autismului în anul 2007.„În prezent, în întreaga lume, sunt peste 70 de milioane de oameni cu autism, 1 din 160 de copii are o tulburare din spectrul autismului TSU, iar în România sunt declarate oficial aproximativ 8.000 de persoane cu un astfel de diagnostic, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Aceste informații ne-au fost oferite de către dl psih. drd. ALIN CREȚU, vicepreședinte al Asociației pentru Educație și Formare TopFormalis, Oradea, căruia îi mulțumim.

CONTACT

psih. Alin Crețu

0744 403 887

e-mail: alincretupsi@gmail.com

Sursă imagini: fototeca personală Alin Crețu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s