Amenzi uriașe pentru folosirea limbii engleze

Conform unei inițiative legislative propuse la începutul lunii aprilie de partidul Fratelli d’Italia al prim-ministrului Italiei, Giorgia Meloni, italienii ar putea fi amendați cu până la 100.000 de euro pentru utilizarea cuvintelor engleze sau străine în comunicările oficiale, conform edition.cnn.com.

Legea are în vedere toate limbile străine, dar a fost concepută în special pentru „anglomanie”, deoarece utilizarea cuvintelor englezești „umilește și înjosește” limba italiană.

Legea impune entităților străine să aibă versiuni în limba italiană ale tuturor regulamentelor interne și contractelor de muncă,, interzice utilizarea englezei în documentele oficiale, inclusiv „acronime și nume” ale posturilor în companiile care operează în țară, instituie o comisie pentru a asigura utilizarea corectă a limbii și pronunției italiene în școli, mass-media, comerț și publicitate.

„Nu este doar o problemă de modă, deoarece moda trece, dar anglomania are repercusiuni asupra întregii societăți”, se arată în proiectul de lege, al cărui prim articol garantează că italiana este limba principală utilizată chiar și în birourile care se ocupă de străini care nu vorbesc italiană.

Articolul 2 al legii face limba italiană „obligatorie pentru promovarea și utilizarea bunurilor și serviciilor publice pe teritoriul național”, iar nepreluarea acestei prevederi ar putea atrage amenzi între 5.000 de euro și 100.000 de euro.

Anterior, guvernul Giorgiei Meloni a introdus un proiect de lege care interzice mâncarea obținută prin culturi de celule în laborator și a înscris bucătăria italiană în candidatura pentru statutul de element al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Sursă imagine: republicworld.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s