Atelier de tehnici tradiționale de imprimare a textilelor

Departamentul de Textile, Pielărie și Management Industrial a găzduit, marți, 5 aprilie 2023, atelierul intitulat Tehnici tradiționale de imprimare a textilelor. Parte a unui programul Erasmus+, workshop-ul a fost susținut de trei cadre didactice venite din Turcia; prof. univ. dr. İncilay Yurdakul, conf. univ. dr. Serpil Yayman și lector univ. dr. S. Çiğdem Koçak, de la Uşak University.

„Profesoarele le-au oferit studenților textiliști orădeni informații interesante despre motivele de pe covoarele din regiunea Usak și despre tehnicile tradiționale de imprimare a textilelor folosite în Turcia, urmate de o demonstrație de lucru. La rândul lor, studenții au avut ocazia să imprime, pe pânză de iută, câteva motive regăsite în covoarele turcești din Usak, folosind matrițe din lemn”, precizează conducerea departamentului.

La workshop a participat și domnul prof. univ. dr. Rosunee Satyadev, de la Universitatea din Mauritius, care le-a vorbit studenților despre importanța participării în proiecte de mobilitate.

De asemenea, celor prezenți le-a fost făcută o scurtă prezentare a proiectului Erasmus+ CIRCUTEX – Circular economy in fibrours composites and technical textiles through the use of virtual laboratories și a rezultatelor obținute până în prezent.

Sursă imagini: fototeca Biroului Comunicare al Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s