Luni, 10 aprilie, în intervalul 17:00 – 18:30, Teach for Romania organizează conferința intitulată Impactul mentoratului adaptativ în formarea profesorului debutant.
Este vorba de a doua conferință pe acest subiect, adresată profesorilor debutanți din sistemul de învățământ de stat din România, implementată prin intermediul proiectului NEST – Novice Educator Support and Training. La întâlnirea de anul trecut, discuția s-a purtat în jurul nevoii de mentorat pentru cadrele didactice aflate în primii ani la catedră, în comunități vulnerabile, pentru creșterea ratei de retenție în școli și îmbunătățirea imaginii profesiei.
Invitații evenimentului sunt: Oana Moșoiu, lect. univ. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, Cecilia Iuga, expert specialist carieră didactică, din cadrul Ministerul Educației, Anca Popa, director Departament de Sprijin si Mentorat al cadrelor didactice Teach for Romania, Oana Silion, director Departament Fonduri Publice și Fundații Teach for Romania.
NEST este un proiect internațional finanțat prin programul Erasmus+, sub prioritatea 3 „Sprijin pentru reforma politicilor publice”, derulat prin colaborarea a 16 organizații partenere din șase state membre ale Uniunii Europene. În România, proiectul NEST este derulat în parteneriat de Teach for Romania și Ministerul Educației, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.
În cadrul conferinței de luni, se va prezenta progresul și impactul intervenției după primul an de implementare a proiectului și se vor explora modalitățile prin care modelul NEST poate fi extins la finalul celor doi ani de implementare.
𝗘𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗺𝗶𝘀 𝗹𝗶𝘃𝗲 𝗽𝗲 𝗽𝗮𝗴𝗶𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗧𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗳𝗼𝗿 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮.
Sursă ilustrație: detaliu din afișul evenimentului