Un deceniu de volume colective

Anul acesta (2023) se împlinesc 10 ani de când subsemnata, bibliotecar, prof. Trofin Mariana-Rodica, coordonator metodic al bibliotecarilor școlari din județul Bihor, am lansat colegelor mele provocarea de a așterne pe hârtie din tainele muncii bibliotecarului școlar, precum și a activităților inițiate și desfășurate în biblioteca școlară.

Cel de-al zecelea volum colectiv al bibliotecarilor școlari a apărut în Editura Didactica Militans – Casa Corpului Didactic Oradea și se intitulează Bibliotecile școlare din județul Bihor – Un deceniu de volume colective.

De ce Bibliotecile școlare din județul Bihor?

Deoarece ne dorim să ne facem cunoscută prezența în comunitate, prin activitățile desfășurate de către bibliotecile școlare al căror scop este  de a scoate în evidență importanța bibliotecilor școlare în procesul educativ, și nu numai.

De ce Un deceniu de volume colective?

Deoarece anul acesta vede lumina tiparului cel de-al zecelea volum colectiv al bibliotecarilor școlari din județul Bihor. În toți acești zece ani, bibliotecile școlare, prin intermediul bibliotecarilor școlari, și-au făcut simțită prezența în societate, în viața școlii.

Cele zece volume colective deschid o nouă perspectivă asupra muncii bibliotecarului școlar și face mai vizibilă munca acestora, o împărtășește și o tezaurizează, oferind exemple de bună practică.

Materialele cuprinse în volumele colective reprezintă o pledoarie pentru carte, pentru lectură.

În cele zece volume colective, bibliotecarii școlari au scos în evidență rolul bibliotecilor școlare care se întrepătrunde cu întreaga acţiune educativă a şcolii, ele devenind astfel componente ale întregului proces instructiv-educativ.

Cel de-al zecelea volum colectiv va fi lansat în cadrul activității cultural-științifice, Biblioteca, lumea mirifică a cărților, care se va desfășura în data de 27 aprilie 2023, marcând totodată Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor și Ziua Bibliotecarului din România

coordonator metodic,

bibliotecar, prof. MARIANA-RODICA TROFIN

Sursă portret Mariana Trofin: fototeca CCD Bihor

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s