Obiecte noi în patrimoniul Muzeului Ady Endre

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, miercuri, 10 mai 2023, ora 11.00, la Muzeul Memorial „Ady Endre” (Parcul Traian nr. 1), o masă rotundă cu titlul El nu poate fi uitat niciodată.

Tema reuniunii este prezentarea de noi obiecte intrate în patrimoniul Muzeului Memorial „Ady Endre”, achiziționate de la domnul József P. Kőrössi.

Gazdele evenimentului, József P. Kőrössi, scriitor și editor din Ungaria, Áron Tőtős, istoric și muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor, și Mariann Szamos, muzeograf la Muzeul Memorial „Ady Endre”, vor prezenta noile obiecte intrate în patrimoniul muzeului orădean. Este vorba de câteva documente din perioada 1914-1941, de o importanță deosebită pentru istoria literară, și anume un volum de poezii de Boncza Berta, dedicat lui Tabéry Géza, fondatorul Muzeului Memorial „Ady Endre”, un alt volum avându-l ca autor pe Tabéry Géza, precum și scrisori și cărți poștale adresate tot lui Tabéry Géza.

Intrarea este liberă.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s