Țara visurilor noastre

În data de 24 februarie 2023, Colegiul Național Emanuil Gojdu a încheiat săptămâna dedicată patronului spiritual printr-un program deosebit, la care au participat în calitate de invitați speciali doamna viceprimar Antonia Nica și domnul inspector Omer Ismet.

După deschiderea festivă cu intonarea imnului și discursurile conducerii colegiului și ale invitaților, a fost acordat titlul de Absolvent de Onoare pentru academicianul Dorin Poenaru.

Un moment deosebit a fost lansarea noului număr al revistei Țara visurilor noastre de către prof. Nicoleta Mititean. Acest nou număr este rodul muncii unor actuali și foști gojdiști, elevi și profesori. Temele abordate sunt diverse, iar creativitatea fără margini.
Doamna profesor a făcut referire și la istoria revistei, mai exact la numărul publicat în toiul Revoluției din 1989, precizând câteva dintre titlurile entuziaste de atunci.

A urmat un moment emoționant pentru cei prezenți, fiind lansat filmul In Memoriam – prof. Dorel Tifor, realizat de prof. Corina Păcurar, cu implicarea elevilor Andrei Baidoc, Bogdan Chiș, Ștefan Abrudan, Raisa Turcu-Nistreanu. Momentul a
inclus și inaugurarea panoului dedicat prof. Dorel Tifor, sub coordonarea prof. Corina Păcurar și prof. Daniela Iederan. De asemenea, prof. preot Nicolae Duluș a ținut o slujbă în memoria profesorilor și elevilor gojdiști care ne-au părăsit în ultimii ani.

Programul artistic, coordonat de prof. Delia Vulpe, a încântat audiența, în rândul căreia se aflau foști elevi și profesori pensionați.

Momentele muzicale au fost urmate de simpozionul Viața și activitatea lui Emanuil Gojdu, având-o ca invitată pe dr. Cristina Pușcaș, muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal. Au prezentat lucrări: dr. Cristina Pușcaș, prof. Gelu Daniel Serea, prof. Ioan Sorin Cuc, prof. Radu Birta, prof. Florentina Barta. Temele abordate au vizat statuia lui Emanuil Gojdu din Oradea, aspecte din viața și activitatea lui Emanuil Gojdu, dar și legătura cu școala.

prof. FLORENTINA BARTA

Sursă foto: Alissa Kiss, Consiliul Elevilor CN Emanuil Gojdu, Oradea

Despre acțiunile realizate cu ocazia Zilelor patronului spiritual de la CN Emanuil Gojdu mai puteți citi AICI, AICI și AICI.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s